Elemanlar
Bazı çerçeve elemanı formulasyonları (ör: elastik ve elastik olmayan çerçeve elemanları) önemli bir dezavantaj arz ederek, düğümlerdeki yer değiştirmeler sıfırken herhangi bir birim şekil değiştirmeye ve gerilmeye dolayısıyla da kesit tesirlerine izin vermez. Örneğin, üzerinde yayılı yük olan iki ucu da ankastre bir eleman bir parça ile deplasma dayalı formulasyonla modellenmiş olsun, bu durumda uç noktalarda deplasman olmadığı için, uç momentleri de sıfır olarak çıkacaktır. Bunun nümerik bir hata olduğu açıkça anlaşılabilir. Gerilme İyileştirme prosedürleri, böyle durumların üstesinden gelip doğru kesit tesirlerine ulaşabilmek için sonlu elemanlar modellerinde kullanılan algoritmalardır. Bu tip algoritmalar: (i) doğrusal olmayan davranışın mevcut olduğu durumlarda doğru gerilme ve birim şekil değiştirme değerlerine ulaşamazlar ve (ii) büyük nümerik modellerde analiz süresini önemli derecede uzatırlar. Kullanıcılara, kesit tesirlerinin birincil derece önemli olmadığı analizlerde gerilme iyileştirme prosedürü'nü etkisiz hale getirmeleri önerilir.
Not: Gerilme iyileştirme prosedürü yayılı kütle elemanlarının (dmass) olduğu durumlarda takip edilmez, yalnızca malzeme özgül ağırlığının ve kesit/eleman ilave kütlelerinin tanımlı olduğu durumlarda takip edilir.
Performans Kriteri Kontrollerinin sadece Uç İntegrasyon Kesitlerinde Takibi
Bu seçeneğin aktivasyonu ile, kullanıcılar, tanımlanan Performans Kriteri kontrollerini sadece elastik olmayan kuvvete dayalı eleman tipinin (infrmFB) uç integrasyon kesitlerinde (ki bunlar tipik olarak kontrollerin yapılması gereken yerlerdir) takibini seçebilirler. Bu yol ile, bütün integrasyon kesitleri için tüm çıktı sürecinde zaman kaybetmeden ve gereksizce fazla olan çıktıyla kullanıcının kafasını karıştırmadan, sadece faydalı sonuçlar aktarılır.
Kirişlerin kesme kapasitesindeki eksenel kuvvet katkısını dikkate alma
Bu seçenek etkinleştirildiğinde, kiriş elemanına uygulanan gerçek eksenel kuvveti göz ardı ederek kesme kontrollerini yürütme yeteneği sağlanır. Bu özellik, lif modelli betonarme kirişler ve beton döşemeyi simüle etmek için benimsenen rijit diyafram arasındaki etkileşimin (betonarme binalarda çok yaygın bir konfigürasyon) içlerinde istenmeyen hayali eksenel kuvvetlerin gelişmesine neden olabileceği durumlarda, kirişlerin kesme kapasitesi kontrolleri için bilhassa önemlidir.
Analizi için Yığma Eleman Kesme Mukavemetini Hesapla
Bu ayar ile kullanıcılar, yığma eleman kesme mukavemetini (i) sadece ilk adımda veya (ii) kayma/kesme akmasına kadar tüm adımlarda (azamieleman kapasitesine ulaştıktan sonra bile) hesaplanıp hesaplanmayacağını seçebilirler.Varsayılan seçenek, akma ulaşılana kadar kesme dayanımını güncellenmesidir.Bu seçenek doğruluk ve stabilitenin en iyi kombinasyonudur, zira kapasite eğrisinin alçalan dalındaki kesme dayanımının güncellenmesi,çözümün doğruluğunu büyük ölçüde artırmamasına karşın yakınsama problemlerine yol açabilir.
Sayısal kararlılığı artırmak için Duvar elemanlarında elastik lifler kullan
Duvar elemanlarına çok küçük elastik liflerin eklenmesiyle sayısal stabilitenin artması sağlanır. Bu lifler, elemanın genel tepkisini önemli ölçüde etkilemeden analiz sırasında daha iyi yakınsama sağlar. Varsayılan olarak bu seçenek etkindir.
Not: Burada tartışıldığı üzere FB formulasyonu eleman üzerine yayılı olarak etkiyen kuvvetlerin uç düğümlere etkiyen yığılı yükler olarak tekrar tanımlanmalarına gerek bırakmadan hesaba katar; son derece uzun olan gerilme geri kazanma prosedürü de uygulanmaz.