Düzenleme fonksiyonları
SeismoStruct modüllerinin büyük bir kısmı tüm tanımlı parametrelerin kayıtlı tutulduğu ve gösterildiği çizelge (spreadsheet) formatındadır. Bu modüllerdeki tabloların içerisinde saklanan bilgiler, aşağıda belirtilen araçlarla düzenlenebilir:
Yeni tanımlamaların eklenmesi
Kullanıcılar Ekle butonuna bastığı zaman, eklenecek model tanımlamasının özelliklerini (malzeme, kesit, düğüm, yükleme, vb.) gösteren bir iletişim kutusu ortaya çıkar. Ortaya çıkan bu özellikler, iletişim kutusu üzerinden eksiksiz olarak tanımlanabilir. İletişim kutusu yardım için tanımlayıcı metinler içerdiğinden dolayı bahsi geçen tanımlama işlemi kolaydır.
Birden fazla düğüme belirli bir mesnet veya yükleme durumu tanımlayabilmek için çoklu seçim modu kullanıma açıktır (Ctrl veya Shift tuşlarını kullanarak). Çoklu tanımlamayı yapabilmek için önce çoklu seçim tamamlanmalı daha sonra Ekle iletişim kutusunu açılmalıdır. Ek olarak, içerisinde birçok girdinin bulunduğu tıklayınca açılan listelerde (drop-down list) belirli bir öğeye daha rahat ve daha hızlı ulaşabilmek için aranan öğenin tanımlayıcısı da yazılabilir.
Tanımlı girdilerin tekrar düzenlenmesi
Daha önce tanımlanmış olan girdilerin kontrolü veya değiştirilmesi gereken durumlarda, kullanıcılar Düzenle servisinden yararlanabilir. Düzenle servisinden yararlanabilmek için düzeltilmesi istenen tablo girdisinin üzerine fareyle çift-tıklayarak veya ilgili düğüm/elemana 3D çizim üzerinden çift tıklayarak (bu yolla yalnızca düğüm ve elemanlar düzenlenebilir), Düzenle iletişim kutusu açılmalı ve gerekli değişiklikler uygulanmalıdır. Daha önce bahsedilen, çoklu seçim ve tanımlama opsiyonu düzenleme aşamasında da geçerlidir, herhangi bir parametre birden çok düğüm, eleman, mesnet veya yükleme durumlarında değiştirilebilir.
Kullanılmayan girdilerin kaldırılması
Kullanıcılar bir veya birden daha fazla öğeyi seçip, Kaldır butonuna tıklayarak veya klavyede bulunan Delete (Del) tuşuna basarak kaldırabilir.
Tablo halindeki girdilerin sıralanması
Herhangi bir modüldeki bulunan sütun başlıklarına fareyle tıklanması, kullanıcılara tıklanan sütunu artan (tek tık) veya azalan (çift tık) şeklinde sıralama seçeneği sunmaktadır. Örneğin; kesit adları sütununun başlığına tıklanırsa, SeismoStruct bütün kesitleri alfabetik sıraya göre dizer; eğer düğüm x-koordinatları başlığına tıklanırsa, SeismoStruct bütün düğümleri x-koordinatlarına göre dizer. İlgili modüllerde, düğüm ve eleman tablolarına sağ tıklanması durumunda bu tablolar isim veya numaralarına göre sıralabilir.
Varsayılan ayar olarak, eğer tablo girdileri nümerik (ör: 100) veya kelime+nümerik (ör: nod20) formatlarındaysa, cebirsel (algebraic) sıralama yapılır. Eğer, sadece kelimeyse (ör: kiriş_A), alfabetik sıralama yapılır.
Not: Girdi sıralanması tüm programda geçerli olan bir özelliktir. Model komponentlerinin (düğüm, eleman, kesit, vb.) ilgili modüllerinde sıralanması durumunda, sıralanan girdiler bütün iletişim kutularında da sıralanır. Örneğin, kullanıcının düğümlere alfabetik sıralama yapması durumunda, düğümler listeli olduları bütün açılan menülerde de alfabetik sıralı durumda olacaklardır.
Tablo girdilerinin kopyalanıp yapıştırılması -

Kullanıcılar bütün modüllerdeki tablolarda (spreadsheet) bulunan bilgileri kopyalayıp yapıştırabilirler. Kopyalayıp yapıştırma işlemi, SeismoStruct içerisinde veya SeismoStruct ile herhangi bir Windows programı (ör: Microsoft Excel, Microsoft Word, vb.) arasında gerçekleştirilebilir. Kopyalayıp yapıştırma işlemi; program menüsü yardımıyla (Düzenle > Seçilenleri Kopyala ve Düzenle > Seçimi Yapıştır), araç çubuğu üzerinden ilgili araç çubuğu butonlarına tıklanmasıyla, fare sağ tıklamasıyla ortaya çıkacak olan açılır (pop-up) menü yardımıyla veya klave kısa yollarıyla (kopyala: Ctrl+C, yapıştır: Ctrl+V) gerçekleştirilebilir.
Bu servis, herhangi bir modül komponentinin tanımlanması sırasında (halihazırda tanımlanmış olan bir modülden kopyalayıp, henüz tanımlanması bitmemiş bir modüle yapıştırılmak yoluyla) efektif olarak kullanılabilir. Karışıklığı önlemek amacıyla, modüllere yapıştırılan girdilerin isimlerinin yanına yıldız üst simgesi (*) eklenir. Modüller arasında kopyalayıp yapıştırmaya ek olarak, kullanıcılar komponent listelemesini herhangi bir diğer uygulamada (ör: Microsoft Excel) düzenleyip, daha sonra SeismoStruct'a da yapıştırabilir. Burada dikkat edilmesi gereken husus, kopyalanan veri formatlarının SeismoStruct'a yapıştırılan modülüne uyumlu olması gerekliliğidir.
Üç boyutlu (3D) Çizimlerin Kopyalanması - 
Kullanıcılar, oluşturulan yapısal modelin 3D (üç boyutlu) çizimini herhangi bir Windows uygulamasına (Microsoft Word, Microsoft Powerpoint, vb) kopyalayabilirler. Modelin kopyalama işlemi, program menüsü yoluyla (Düzenle > 3D Çizimi Kopyala), ilgili araç çubuğu butonları yardımıyla, fare sağ tıklamasıyla ortaya çıkacak olan açılır (pop-up) menü yardımıyla veya klave kısa yollarıyla (Ctrl+Alt+C) gerçekleştirilebilir.
Geri Al ve Yinele seçenekleri -

SeismoStruct'da Geri Al ve Yinele seçenekleri bulunmaktadır. Bu seçeneklere, program menüsünden (Düzenle > Geri Al ve Düzenle > Yinele) veya ilgili araç çubuğu butonları yoluyla erişilebilir.
Not: Modül girdilerinin (malzeme, kesit, düğüm, yükleme, vb.) tanımlayıcıları (isimleri) en fazla 32 karaketer uzunluğunda olabilir ve boşluk elemanı, #, &, veya herhangi bir noktalama işaretini (ör: "." "," vb.) içeremezler.