Kabuk elemanı - shell4
Bu eleman 4 düğümlü 3 boyutlu bir kabuk elemanıdır (dörtgen kabuk elemanı). Dvorkin ve Bathe (1984) tarafından tanımlanan karışık enterpolasyonlu tensörel bileşenler (MITC) eleman formülasyonunu takip eder. Eleman, plaka bükme ve membran davranışını birleştirmektedir. Kabuk eleman, zeminler/plakalar (hem ince hem de kalın plakalar için geçerlidir) ve duvarlar gibi yapısal elemanların ve genel olarak düzlem içi ve düzlem dışı yük taşıyan yüzeylerin modellenmesinde kullanılabilir. Eleman, düğüm başına altı serbestlik derecesi ile elastiktir.
Bu elemanın iletişim kutusunda, burada açıklanan global sönümlemenin aksine, elemana özgü bir sönümleme tanımlamak da mümkündür. Bunu yapmak için kullanıcıların Sönüm düğmesine basmaları ve ardından söz konusu elemana daha uygun olan sönüm türünü seçmeleri yeterlidir (kullanıcılar mevcut farklı sönüm türleri hakkında bir tartışma ve hangisinin daha iyi seçenekler olabileceğine dair ipuçları için Sönüm menüsüne başvurmalıdır). Kullanıcılara ayrıca, eleman seviyesinde tanımlanan sönümlemenin global sönümleme ye göre öncelikli olduğu, yani belirli bir elemanın serbestlik dereceleriyle ilişkilendirilen "global olarak hesaplanan" sönümleme matrisi katsayılarının, elemanın kütle matrisinin kütle orantılı bir parametre ile çarpılmasıyla veya eleman sertlik matrisinin sertlik orantılı bir parametre ile çarpılmasıyla veya bir eleman sönümleme Rayleigh matrisinin hesaplanmasıyla hesaplanan katsayılarla değiştirileceği hatırlatılır.
Not: Rayleigh sönümlemesi bir elemandan diğerine değişen katsayılar kullanılarak veya global sönümleme ayarlarında kullanılanlara göre eleman seviyesinde tanımlanırsa, klasik olmayan Rayleigh sönümlemesi modelleniyor demektir, Rayleigh sönümlemesinin sınıflandırılması tek tip sönümleme tanımı gerektirir.